HTML

Apocalypse NOW!

"The future's uncertain and the end is always near" Világvége és ami utána jön

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Miről is van itt szó?

csirkepogo 2009.05.26. 20:16

Apokalipszis: görög eredetű szó, jelentése: kinyilatkoztatás, megnyilatkozás. Mai jelentése: világvége - amely az "apokalupsis eschaton" kifejezés rövidüléséből származik (szó szerint: kinyilatkoztatás a korszak végéről). A korai zsidó és keresztény irodalomban és magában a Bibliában is sok apokalipszisről olvashatunk, közülük a Jelenések Könyve foglalkozik az ismert világ végével és Krisztus eljövetelével.

(Albrecht Dürer: Az apokalipszis négy lovasa)
 

 

 

 

Ez azonban minket most kevéssé érdekel. Akkor miről is szól ez a blog?

Végtelen sivatag vagy romos városok helyén burjánzó gizgazok. Atombomba,sugárzás, meteor, vulkán. Vegyi és biológiai fegyverek, esetleg szimpla háború. Vírus. Szökőár, jégkorszak, gyilkos idegenek, zombik, túlnépesedés vagy éppen terméketlenség, és még sok rafinált elképzelés, hogy hogyan végzi be az emberiség, hogyan hullik szét a társadalom. 2254-ben, vagy szimplán "a few years from now".

De mi lesz azután?

Max Rockatansky, MasterBlaster, Dr. Strangelove, A 12 majom hadserege, Vic és Vér, Gileádi Roland és még sokan mások jönnek el hozzátok, miközben a szerző végre nem a süket haverjainak, hanem nektek, Kedves Olvasóknak pofázik posztapokaliptikus könyvekről és filmekről.  


Hamarosan jelentkezem!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása